Connect
To Top

A törvény és a rend embere!

Az USA létezésének megszűnése fenyeget, ha a törvényeket nem tartják be

Az USA létezésének megszűnése fenyeget, ha a törvényeket nem tartják be


A törvény és a rend jelöltjének nevezte magát Donald Trump, az amerikai republikánus párt várható elnökjelöltje hétfőn Virginia Beachben mondott kampánybeszédében, négy nappal a rendőri erőszak és túlkapások elleni dallasi tüntetés alatt rendőrök ellen elkövetett gyilkos merénylet után.

Trump beszéde a merénylet nyomán kiéleződött faji ellentétek zűrzavarai közepette hangzott el. A várható elnökjelölt dicsérte a rendőrséget, és arról beszélt, hogy a rendet és a törvényt a legmagasabb szinteken is be kell tartani, egyébként "az ország megszűnik létezni".

A kampánygyűlésen ismét támadta demokrata párti ellenfelét, Hillary Clintont, aki Trump szerint politikai életrajzához hozzáillesztheti, hogy "ő a status quo minisztere". Clintont "gyöngekezűnek, nem hatékonynak, cinkosnak" minősítette, szerinte ezt bizonyította az úgynevezett e-mail-botrány is, amelyet nemcsak Clintonra, hanem az egész nemzetre nézve is zavarba ejtőnek nevezett.

Az üzletember-politikus bírálta a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is, amiért azt javasolta az igazságügyi minisztériumnak, hogy ne emeljen vádat Clinton ellen amiatt, hogy külügyminiszterként a magán e-mail-fiókját és szerverét használta elektronikus levelezésének lebonyolításához, és így bizalmas, titkosított információk is napvilágra kerülhettek. "Szándékosnak és törvénytelennek" nevezte a volt külügyminiszter szóban forgó eljárását, és emlékeztetett arra, hogy Clinton pár nappal ezelőtt az FBI-nál nem eskü alatt tett vallomást.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Nagyvilág