Connect
To Top

Nem gyengül a migrációs nyomás

Az illegális bevándorlók kiutasítása kulcskérdés lenne, de eddig semmilyen érdemi intézkedés nem történt ennek érdekében Európában

Az illegális bevándorlók kiutasítása kulcskérdés lenne, de eddig semmilyen érdemi intézkedés nem történt ennek érdekében Európában

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint egyelőre nincs jele annak, hogy gyengülne a migrációs nyomás Európában.

A szakértő az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta, a közel-keleti "válsággócok" továbbra is fennállnak, az európai politika "szívóhatása" sem változott, így semmi sem indokolja az érkezők számának visszaesését. Közölte, most a tengeri útvonal működik aktívan, a balkáni "alvó helyzetben" van, de csak Törökországtól függ, meddig marad ez így. Ha nem kapja meg az Európai Uniótól kért kedvezményeket, elengedi az ott tartott migránsokat – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy az illegális bevándorlók kiutasítása kulcskérdés lenne, de eddig semmilyen érdemi intézkedés nem történt ennek érdekében Európában. A helyzet "nevetséges", hiszen a kiutasítási határozatot a kézhezvétel után az emberek eltéphetik, és egy másik helyen más névvel beadhatják újra a letelepedési kérelmet – fogalmazott Horváth József.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika