Connect
To Top

Maga az ördög: Soros Györgyöt gyűlölik a magyarok

A magyar társadalom döntő többsége nem tűri, ha külföldről akarnak beleavatkozni az ország dolgaiba. Sorost még az MSZP-sek többsége is utálja

A magyar társadalom döntő többsége nem tűri, ha külföldről akarnak beleavatkozni az ország dolgaiba. Sorost még az MSZP-sek többsége is utálja.

A Századvég Alapítvány decemberi közvélemény-kutatása szerint Soros György amerikai üzletember és a szervezetei által képviselt aktivista, beavatkozó politika is kifejezetten népszerűtlen Magyarországon.

A szervezet pénteken jutatta el az MTI-hez a december 10-15. között ezer ember megkérdezésével készült kutatás eredményeit. Ez alapján a válaszadók 61 százalékának negatív a véleménye az üzletemberről, míg 14 százalék kedveli.

A felmérés szerint Soros György megítélését erősen befolyásolja a politikai identitás: a jobboldaliak 81 százaléka kedvezőtlen véleményt formált róla, a középen állók 55 százaléka szintén negatívan reagált, a baloldaliak 41 százaléka viszont kedveli. A pártpreferencia szerinti bontás arról árulkodik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt szavazótáborát leszámítva minden politikai táborban többségben vannak azok, akik között népszerűtlen Soros György.

A kutatásból kiderül, hogy a magyarok szinte egyöntetűen – a válaszadók 88 százaléka – elutasítják az úgynevezett "soft-power" politika gyakorlatát, azaz, ha külföldi politikai vagy gazdasági erők civil szervezeteken keresztül gyakorolnak nyomást egy ország kormányára, belpolitikájára.

Ezzel kapcsolatban egységes a magyar lakosság véleménye, mind a bal-, mind a jobboldalon, illetve az összes párt táborában többségben vannak azok, akik rossz szemmel nézik ezt a tevékenységet, és a megkérdezettek mindössze kilenc százaléka ért egyet vele. A választók többsége a nemzeti szuverenitás megsértéseként tekint a külföldről finanszírozott "soft power" politikai gyakorlatra – tették hozzá.

A felmérésben arra jutottak, hogy az üzletember negatív megítélése visszavezethető az illegális bevándorlás nyílt támogatására, ugyanis – ahogy azt számos korábbi közvélemény-kutatás igazolta – a magyarok jelentős többsége aggodalommal figyeli a bevándorlás folyamatát és a növekvő terrorfenyegetettséget Európában.

Testvéroldalunkon a blogstar.hu oldalon érdekes írás jelent meg arról, hogy a magyarok által is gyűlölt Soros hogyan bukott duplán Trump elnökké választásán. Érdemes elolvasni: Isten nem ver bottal.

4 Comments

 1. Váray Károly

  2017 jan 13. at 17:46

  Nem a tolvajlásra betanító zsebmetszőkirályt, hanem a júdás tanítványokat kell elítélni !!!

  • Radányi Ilona

   2017 jan 14. at 09:43

   A júdás tanítványokat jól megfizetik és nem érdekli őket, hogy mennyire megvetik őket.

 2. Sándor

  2017 jan 14. at 09:28

  a magyarok gyűlölik veszélyesen szociopata george sorost… és az általa 100milliókból fenntartott álcivil szerveződéseket,  konkrétan a társaság a szabadságjogokért, a helsinki bizottság és a transparency international szervezeteket

 3. Cs. Rita

  2017 jan 14. at 16:24

  Röhögnék, ha kiderülne, hogy a vagyonának az  első millióit a zsidók aranyaiból szerezte meg.
  Mit igért nekik? Hogy megmenti őket?

  Jó, csak hangosan gondolkodtam.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika