Connect
To Top

Létbiztonságot garantálni a nyugdíjasok részére

A kormány célja, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék

A kormány célja, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék.

Hétfői sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence felidézte: 2010-ben azt vállalta a Fidesz-KDNP-kormányzat, hogy minden évben megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét. Hozzátette: ezt a vállalást nemcsak megtartani, hanem növelni is sikerült. Az évek többségében a pénzromlás mértékét jóval meghaladó nyugdíjemelést kaptak a jogosultak. Idén januártól a nyugdíjak 1,6 százalékkal magasabbak a tavalyiaknál – közölte, hozzátéve, hogy ez egy átlagnyugdíj esetén 2 ezer forint többletet jelent.     

A nyugdíjasok számára a gázárak, az energiaárak csökkenése, valamint hétfőtől az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése is további több tízezer forintos spórolást jelenthet – mondta Rétvári Bence. Arról is beszélt: ez a hétfő az első olyan nap, amikor ha valaki lemegy a boltba, érezhető, nagymértékű áresést tapasztalhat az alapvető élelmiszerek – a friss tej, a tojás és a baromfihús – esetében az áfacsökkenés következtében. Azt mondta, a boltok többsége jelezte, hogy az áfatartalom-csökkenést a fogyasztói árakban is érzékeltetni fogja. 

Rétvári Bence reményét fejezte ki, hogy a nyugdíjemelés, a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése a biztonságot tudja garantálni a nyugdíjasok számára.

2 Comments

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika