Connect
To Top

Erőszakos migránsok tömegei ismét megrohamozták Magyarországot

A Kormány szigorít: visszaállítják az idegenrendészeti őrizetet

A Kormány szigorít: visszaállítják az idegenrendészeti őrizetet.

A kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Lázár János kifejtette: a benyújtott menedékkérelem elbírálásáig senki nem mozoghat szabadon Magyarország területén, s elutasítás esetén a jogerős elbírálásig sem hagyhatja el a határt. A tárcavezető az intézkedést a fokozott terrorveszéllyel és biztonsági kockázatokkal indokolta.

Ma reggel a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról adott hírt, hogy civil szervezeteknek a magyar határ kinyitásáról szóló dezinformáció miatt egyre több bevándorló indul meg Belgrádból Magyarország felé.

Ugyanakkor sokan igen rossz, fűtetlen körülmények között tartózkodnak Szerbiában, ezért csoportosan és erőszakosan kísérlik meg a határátlépést, mert azt gondolják, rosszabb helyzetbe már nem kerülhetnek – közölte Bakondi György. Őket minden esetben embercsempészek segítik – tette hozzá.

A főtanácsadó a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról szólt, hogy a nagy hideg ellenére sem csökken a migránsok nyomása a magyar határon. Naponta 80-100 ember próbálkozik a bejutással a szerb-magyar határ teljes szakaszán.
 

 

7 Comments

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika