Connect
To Top

Frontális támadás Merkel és az őt kiszolgáló sajtó ellen

Sokakat tölt el aggodalommal, hogy Németország helyrehozhatatlan identitásvesztést szenved el a más kultúrkörből származó, egymilliónál jóval több migráns befogadása miatt

Angela Merkel német kancellár megkerüli a szövetségi törvényhozást, a Bundestagot egy sor fontos ügyben, így a képviselők a „migránsok tömeges befogadása és a határok feltétel nélküli megnyitása” kérdésében sem dönthettek. Így kifogásolta a kancellár működését egy pénteki írásában az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy tekintélyes politikusa.

Erika Steinbach, a CDU és a bajor testvérpárt, a CSU közös frakciójának emberi jogi és humanitárius segítségnyújtási ügyekben illetékes szóvivője, az Elüldözöttek Szövetségének (BdV) volt elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban közölt vendégkommentárjában kiemelte: nem új fejlemény, hogy a kormány „semmibe veszi” a törvényhozást, de minden eddigi esetet „beárnyékol a kancellári döntés a nyitott határokról és a migránsok minden korlátozás nélküli befogadásáról”.

Sokakat tölt el aggodalommal, hogy Németország „helyrehozhatatlan identitásvesztést szenved el a más kultúrkörből származó, egymilliónál jóval több migráns befogadása miatt”, és sokan nem merik nyíltan vállalni a szövetségi kormány „migránspolitikájáról” alkotott véleményüket, mert attól tartanak, hogy szélsőjobboldalinak, jobboldali radikálisnak vagy rasszistának bélyegzik őket – tette hozzá Erika Steinbach.

Úgy vélte, szükséges és helyes volt, hogy a Bundestag elfogadott több menekültügyi szigorítást és számos vitát folytatott az ügyben, de nem szavazhatott az „alapkérdésről”, vagyis arról, hogy az ország mennyi embert és miként tud és akar befogadni rendkívül rövid idő alatt, és hogy „átléphetik-e ezrek az államhatárt ellenőrizetlenül és regisztrálatlanul, amikor nem biztosított az uniós külső határ védelme”.  Hangsúlyozta: a Bundestagnak feltétlenül döntést kellett volna hoznia az „irányítatlan és ellenőrizetlen tömeges bevándorlásról, amely mélyrehatóan megváltoztatja országunkat és lélegzetállítóan nagy pénzügyi forrásokat igényel”.

Megállapította, hogy „a népképviselet a mai napig nem legitimálta” a kormány tevékenységét. Hozzátette: „felkavaró”, hogy a kormány „egyre inkább drámai módon mellőzi” a törvényhozást, és a kormánypárti frakciók ezt tűrik. A németországi demokrácia állapotát tekintve pedig „nyomasztó”, hogy ez a helyzet részben annak révén áll elő, hogy a média támogatja a kormány politikáját és gyakran nyilvánosan pellengérre állítja mindazokat, akik megkérdőjelezik és bírálják a kormány politikáját – írta Erika Steinbach.

 

4 Comments

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Nagyvilág