Connect
To Top

Bebizonyosodott: Franciaország totálisan védtelen a terrorral szemben

Újabb sokkoló támadás: közel száz halott Nizzában

Újabb sokkoló támadás: közel száz halott Nizzában


A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékra érkezett tömegbe hajtott csütörtökön késő este egy teherautó Nizzában a parti sétányon. A francia belügyminisztérium péntek reggeli adatai szerint legalább 84 áldozata van a támadásnak. 

Több mint 50-en megsérültek, közülük 18 ember állapota életveszélyes, 31-en súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Egy gyerek is meghalt a gázolásban. A Figaro úgy tudja, hogy egy rendőri vezető is meghalt a támadásban.

A magyar hatóságok egy sérült magyar nőről tudnak, aki azonban – úgy tudni – nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. A nő fel tudta hívni édesanyját, aki Székesfehérváron él.

A helyszíni tudósítások szerint egy fehér teherautó teljes sebességgel belehajtott a tömegbe, majd mintegy két kilométeren át cikkcakkban száguldott az emberek között. Meg nem erősített információk szerint közben lőfegyvert is használt, azzal is vadászott a menekülőkre. A merénylőt végül lelőtték a rendőrök.

Médiaértesülések szerint a támadó egy 31 éves, tunéziai származású, de Nizzában élő férfi volt, legalábbis ez derül ki a helyszínen talált személyiből. Rendőrségi források azonban jelezték, hogy a támadó azonosítása még folyamatban van. A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy az említett férfi igazolványát találták meg a tömeges gázoláshoz használt teherautóban.

A hatóságok azt vizsgálták, hogy voltak-e a merénylőnek társai, akik esetleg szökésben vannak, de a média szerint reggelre arra jutottak a nyomozók, hogy a teherautóban egyedül volt a támadó. A teherautóban fegyvereket, robbanószereket és gránátokat találtak.

A jelentések szerint százezer ember is lehetett az ünnepen Nizza híres tengerparti sétányán.

1 Comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Nagyvilág