Connect
To Top

A hajsza folytatódik!

Egy embert lelőttek, kettő után még tart a hajsza Belgiumban. Valószínűleg az Iszlám Állam katonáival kerültek fegyveres összetűzésbe a rendőrök

A lelőtt férfi illegális bevándorló volt.

Az Iszlám Állam zászlaját és nagy mennyiségű lőszert találtak a rendőrök Brüsszelben a házkutatásnak indult rendőrségi akció során, amelyben négy rendőr könnyebben megsebesült, egy embert lelőttek, két nem azonosított embernek pedig sikerült elmenekülnie, akiket továbbra is nagy erőkkel keresnek a hatóságok – közölte Brüsszelben a belga szövetségi ügyészség szóvivője szerdán.

A szóvivő elmondta, hogy az egyik elkövetőt a helyszínen agyonlőtték. A holttest mellett egy gépkarabélyt, nagy mennyiségű lőszert, a szalafizmusról szóló könyvet és az Iszlám Állam zászlóját találták meg. Robbanóanyagot nem találtak.

Az agyonlőtt férfi Mohammed Belkaid, 1980-as születésű algériai állampolgár, aki illegálisan tartózkodott Belgiumban, és lopás miatt már ismerték a hatóságok.

A keddi rendőrségi akció során két nem azonosított embernek sikerült elmenekülnie, akiket továbbra is nagy erőkkel keres a rendőrség – közölte a szóvivő.

Kedd késő este és szerda hajnalban két embert is kihallgattak, de egyelőre nem világos, hogy volt-e közük a tegnap történtekhez, nem tisztázott, hogy terrorista csoporthoz tartoznának. A belga szövetségi ügyészség szerda délután kiadott nyilatkozatában közölte, hogy a kedd késő este és szerda hajnalban előállított két gyanúsítottat szabadon engedték. Az ügyben eljáró bíróság tudatta: a letartóztatottakat „nem helyzeték vád alá”.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Nagyvilág