Connect
To Top

Szinte mindenkit érint az idei béremelés

A cél, hogy csökkenjen a bérolló, és ezáltal itthon tartsuk azokat az embereket, akik munkavállalás miatt akarnak külföldre költözni.

A cél, hogy csökkenjen a bérolló, és ezáltal itthon tartsuk azokat az embereket, akik munkavállalás miatt akarnak külföldre költözni.

Az idei béremelések a munkavállalók jelentős részét érintik, ugyanis 1 millió 250 ezer munkavállalóra van hatással, hogy január elsején nagymértékben emelkedett a minimálbér, illetve a szakmunkás garantált bérminimum.  Erről Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Simon Attila kifejtette: a béremelések fedezetét a kormány és a szociális partnerek által aláírt bérmegállapodás biztosítja, amelyben a kormány pont azért csökkentette a munkáltatói terheket, hogy a bérnövekedések legalábbis részben kigazdálkodhatóak legyenek.

Ezzel együtt a munkaadóknak a hatékonyság, valamint a termelékenység növelésével kell egyéb forrásokat teremteni – tette hozzá. A helyettes államtitkár szerint elképzelhetetlen, hogy az erőteljes bérnövekedést csak a járulékcsökkentések vagy adókedvezmények fedezzék. 

A 6 évre szóló bérmegállapodás révén az ország egy nagyon komoly lépést tett annak érdekében, hogy a bérolló minél kisebb legyen, és itthon tartsa azokat a munkavállalókat, akik fontolóra vették, hogy munkavállalás céljából elhagyják Magyarországot.

A blogstaron olvashat egy tanulságos összefoglalót arról, hogy mi minden van pozitív hatással a magyarok pénztárcájára január elsejétől. No, és persze arról is, hogy nem volt ez mindig így

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Business