Connect
To Top

Migránsáradat: 10 ezren kell őrizzék hazánk határait

Jelentős nyomás, aktív mozgás van a magyar határon.

Jelentős nyomás, aktív mozgás van a magyar határon.


Mintegy 10 ezren vesznek részt a magyar határőrizet megerősítésében, a térségbe vezényelt rendőrök és katonák jelentős technikai eszközökkel felszerelve, nagyfokú hatékonysággal akadályozzák meg az erőszakos, tiltott határátlépéseket – mondta Bakondi György hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, jelentős nyomás, "aktív mozgás" van a magyar határon, ennek ellenére illegális módon nem jutnak át.

Emlékeztetett arra, hogy múlt hét keddjétől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Tájékoztatása szerint azóta – vasárnap éjfélig – 1900-an kísérelték meg a magyar határ átlépését, közülük 600-an jutottak át, akiket azonban elfogtak és a kerítésen túlra kísértek vissza. 1300 ember átjutását a rendőrség és a honvédség akadályozta meg – tette hozzá.

Utalva arra, hogy – Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter hétfői közlése szerint – lengyel rendőrök érkeznek a magyar határra, azt mondta: a V4 országok támogatására okkal számíthatnak, és nem csak a határőrizet megerősítésében, de politikai szinten is.

3 Comments

 1. Papp János

  2016 Júl 13. at 23:49

  És azt az érték ítéleti szellemiségét valld hogy… Mit magad is elvárnál, úgy azt cselekedd másokkal! Lássuk be abból nagy baj nem lehet, hisz senki nem akar magának rosszat, sok munkáért kevés pénzt, létbizonytalanságot, át szenvedett életet! Ugye mennyire igaz? E szerint álljunk egymáshoz mint intelligensnek mondott humanoid létforma érezve szerető lénye! Ámen! Atya…

 2. Papp János

  2016 Júl 13. at 23:53

  Legalább elfoglalják magukat! Miközben cselekvési, joggyakorlási hatáskörük leblokkolóan korlátozott! Most nem a Migráns hadra gondoltam! Értelmes munkahely már úgy se nagyon nincs ebbe a Hazába! Innen is nagyon sok ember a megélhetéséért menekül! Kicsit olyan ez mint az erőltetett, totálisan értelmetlen szociális közmunka! Atya…

 3. Józsefné

  2016 Júl 15. at 17:09

  Vészhelyzetben akár kötelező is lehet a honvédelem. Felkészültünk- e rá!

  A munkanélküliek depresszióban, szenvedélyetegségben pusztulnak el, értelmetlenül!

  Hiába emelkedik az államháztartási bevétel, ha az idegeek száma unión belül és a határoknál betelik!

  A honvédségtől, rendőrségtől, önkéntesektől nem kell sajnálni a pénzt vagy egyéb juttattást, hiszen életüket kockáztatják!

  A médiumok pedig azért vannak, hogy a honfitársakat folyatosan tanítsák önvédelemre, honvédelre.

  A késlekedés a pokol toborzó tisztje.

  Ha a jó ügyeknek legalább annyi aktivistája lene, mint a hiábavalóságnak, akkor lenne esélyegyenlőség..

   

   

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika