Connect
To Top

Botka már készülhet a migránsok Szegedre telepítésére

Az európai baloldali pártok megkerülnék a migránsok betelepítésére nem hajlandó kormányokat, és az önkormányzatokkal állapodnának meg. Például Szegeddel.

Új menekültelosztási módszert javasolnak európai szociáldemokrata politikusok, az elképzelés szerint a menekültek befogadásáról nem uniós tagállami kormányokkal, hanem önkormányzatokkal kellene megállapodni – írta szerdán a Die Zeit című német hetilap.

A Die Zeit csütörtöki számában megjelenő beszámolóból a hetilap hírportálján előzetesen ismertetett részletek alapján a felvetés lényege, hogy a menekültelosztási rendszerből kiiktatnák a tagállami kormányokat, és a városi, települési önkormányzatok önkéntes alapon közvetlenül az Európai Bizottságnál pályázhatnának pénzért, amelyet menekültek elhelyezésére, ellátására kellene fordítani. A pénz egy uniós alapból származna, amelyet a tagállamok töltenének fel, elosztását pedig az Európai Bizottság felügyelné. Az alap kezelésébe be lehetne vonni az Európai Beruházási Bankot (EIB) is, a döntéshozatalba pedig magukat az érintetteket, a menekülteket, akik így beleszólhatnának abba, hogy az EU-n belül hol helyezzék el őket.

Az elképzelést Gesine Schwan, a német szociáldemokraták (SPD) korábbi államfőjelöltje, a német-lengyel határon fekvő Odera-menti Frankfurtban működő nemzetközi felsőoktatási intézmény, a Viadrina Európa-Egyetem volt rektora és Maria Joáo Rodrigues volt portugál munkaügyi miniszter, szociáldemokrata európai parlamenti (EP-) képviselő dolgozta ki.

A Die Zeit írása szerint migránsok befogadására hajlandó városok, települések olyan tagállamokban is vannak, amelyek vezetése elzárkózik menekültek befogadásától. Ilyen például Wroclaw, az egyik legnagyobb lengyelországi város, Spanyolországban pedig a barcelonai polgármester kezdeményezésére egész hálózat szerveződött menekültek befogadására nyitott önkormányzatokból, köztük olyan nagyvárosokkal, mint Madrid, Saragossa és Valencia.

Sigmar Gabriel német alkancellár, az SPD elnöke támogatja a tervet. “Szükség van az ilyen nemkonvencionális ötletekre, hogy kimozduljunk a megrekedt helyzetből” – mondta a politikus a Die Zeitnak.

 

21 Comments

 1. Attila

  2016 máj 18. at 18:39

  Se botka, se senki más nincs felhatalmazva a migránsok be telepítésére! Az eu meg ha sokáig erősködik, akkor bajba lesz. Fel lesz számolva az eu. Inkább az eu, mint az országok!!! Ezért itt, és most fel kell szólítani. AZONNAL HAGYJON FEL A MIGRÁNS TÉMÁVAL, MERT HA NEM, LE LESZ VÁLTVA! VILÁGOS!?

  • Pop Károly

   2016 máj 19. at 15:30

   Botka nem gondolja hogy igy nagyon gyorsan bitora kerülhet?

   • Oláh Miklós

    2016 máj 19. at 19:32

    Magasra kell kötni, hogy ne érjen le a lába akkor se ha megnyúlik a nyaka!

    • Péter

     2016 máj 22. at 18:05

     Ugye azért mélyen legbelül érzitek, hogy ez egy kamu cikk?

     • lujobp

      2016 máj 25. at 07:37

      elég volt már az internazionálébol. a ballibeket el kell végleg sőpőrni mert külőnben a nemzetállamoknak végük. az amerikai birodalom ellen őssze kell fogni

   • Juhász Ferenc

    2016 máj 27. at 15:32

    Ó Uram hallgasd meg könyörgését!

 2. sipos gyögy

  2016 máj 19. at 07:04

  Nem is értem?Ki hatalmazta fel ilyen tárgyalásokra és a város lakosságának a hozzájárulása nélkül bárkit és bármennyit ide telepítsen .Emlékszem ilyen hasonlóra még a szoci időkben amikor Líbiából volt sok itt tanuló robbantási szakértők képzése ,de Szeged lakossága a sok szemét dolguk miatt elverte őket és fellázadtak ellenük és a szállóban el agyabugyálták őket és egy napon belül elvitték az összeset,még hírmondó sem maradt belőlük.

 3. Töttössy Istvánné Magdolna

  2016 máj 19. at 07:50

  Nocsak, nocsak! Cél lenne a polgárháború kirobbantása??? Ez a javaslat valami olyan döbbenetes tudásbéli hiányosságra utal, ami szerintem még analfabéták körében is ritka lehet! Az önkormányzat nem törvényhozó, hanem rendeletalkotó jogosítvánnyal rendelkezik! A rendelet pedig nem lehet ellentétben az ország alkotmányával/alaptörvényével!!!!! Viszont ez az ötlet alkalmas az állam szétverésére, amelynek pl. joga a letelepedés, a menedékadás, a menekültbefogadás!!!!!!!!Ez az ötlet olyan belső ellentétszításra alkalmas, amely nemzet/orszgág/ államellenes!!!!! Minek is nevezné ezt Dobó vagy a Zrinyik (dédapa és politikus/kötő/hadvezér/????????????????????????????

 4. Mezei Sándor

  2016 máj 19. at 10:08

  És mi lesz, ha pl. Botka behív Szegedre vagy 2.000 migránst, majd utána a szegediek őt már nem választják meg többé polgármesternek? Akkor a migránsokat újra kipaterolnák?

  • liza

   2016 máj 19. at 13:09

   Ez úgy működik az EU n belűl ,hogy a migrancs ,ha kap letelepedési engedélyt ,szavazó jogosúlt. Viszont ha betelepitenek 2000 migrancsot Szegedre ,azok ,amikor kell ,hivják a bandát szavazni ,. Utánna nagyon nehéz lessz a “vörös segnyalóktól” megszabadúlni. Ezzel nyert kokler Hollande a franciáknál ,a legújjabb Londoni főpolgár mester ,,,,,stb

 5. GiayRobert

  2016 máj 19. at 13:08

  Es meg is, hogy gondoljak ezek a liberalkommunista rohadekok, hogy behoznak olyan idegeneket az orszagba akiknek a kormany nem ad engedelyt letelepedesre? Ilyen nincs. Az, hogy egy falu vagy varos polgarmestere mire ad engedelyt az semmikepp nem megy az orszagos torvenyek fole. Remelem a hazzarulo Botka es tarsai bortonben rohadnak meg. Az Europai komcsik meg tudhatnak, hogy ezt nem tudjak keresztulvinni ugysem.

 6. zádori istván

  2016 máj 19. at 17:31

  Sem Szeged , sem Botka nevét nem említették sehol. Ez csak a ti hülye fantáziátok szülöttje.

  • John

   2016 máj 20. at 11:55

   Sehol nem említi a cikk? Csak a címében,,és utána rögtön az első mondatban… Tipikus ballib… mentalitás,kedves (kisbetűs) Zádori István. Letagadunk mindent,,még azt is amit azonnal le lehet ellenőrizni..

  • garas istván.

   2016 máj 21. at 21:56

   Olvasd el a cikk címét!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Magdi

  2016 máj 20. at 07:49

  Liza! Letelepedési engedélynek komoly feltételei vannak. Attól még nem lesz magyar állampolgár, így szavazásra sem jogosult!!

  • keire

   2016 máj 22. at 21:42

   Tévedés. Önkormányzati választáson részt vehet letelepedési engedéllyel rendelkező, nem magyar állampolgár is.

 8. István

  2016 máj 20. at 08:09

  Senki sem tárgyalt ilyesmiről Szegeden….Botka meg sem említett ilyesmit a tárgyalásokon!
  Egy város vezetője nem bírálhatja felül az országa kormányát és ezt később sem teheti meg.
  Támadják Botkát mert ellenzékben is sikeresen vezeti Szegedet
  Ez a migránstéma már nagyon uncsi,le lehetne állni vele.

 9. Nagy Andrea

  2016 máj 21. at 04:49

  Emberek sztrájkolnikel mondjonle mert ha ezeket idehoza mileszvelunk a gyerekeinket félve engedjükki öket féjünk tölük megtámadják a gyerekeinket vagy ép szomszédaink lesznek mondjonle botka azonal

 10. koos ilona

  2016 máj 21. at 09:27

  csak válasszátok meg megint polgármesternek ezt a komcsit, kedves szegediek……………

 11. Beck Gy.

  2016 máj 21. at 17:24

  Kedves magyarul sem írni, sem olvasni, és úgy tűnik, gondolkodni sem tudó kommenttársak!
  A magyar verzió kvázi-hipotetikus szerkesztői fordulatán kívül hol írnak Botkáról meg Szegedről?

 12. Alvito

  2016 jún 07. at 10:17

  Ez egy marhaság. Botkának nincs ilyen jogi lehetősége.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika