Connect
To Top

A sztrájkoló pedagógusok a gyermekekkel tolnak ki

Lázár János szerint az oktatás ügye szakmai, nem politikai kérdés, a vitáknak elsősorban a gyerekekről kellene szólniuk

Nagyon sok szülő komoly várakozással van az oktatás felé – mondta Lázár János a Csongrád megyei Apátfalván rendezett falugyűlésen.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, a tanároknak az iskola munkahely, az „én választókörzetemben a gyerekeknek az egyetlen lehetőség, hogy kiemelkedjenek onnan, ahova születettek”.

Sok tennivaló van az oktatás területén, javítani kell az iskolák állapotán, a tantermek felszereltségén – közölte Lázár János. Hozzátette: a pedagógusoknak is sok problémája van, de ezek részben szakmai, részben munkáltatói kérdések.

A miniszter hangsúlyozta, az oktatás tartalmi kérdései sokkal jobban foglalkoztatják, mint hogy a pedagógusoknak 22 vagy 24 órát kell hetente tanítaniuk, illetve az, hogy a nyári szünet két és fél vagy három hónapos.

A munkakörülményeken kész javítani a kormány, ehhez szakmai egyeztetésekre van szükség – mondta a politikus.

Lázár János rámutatott, az iskolákban nincs helye a politikának, a gyerekeket nem szabad politikai célokra fölhasználni.

A képviselő szerint március 15-én Budapesten politikai demonstráció tartottak, nem a gyerekekért, hanem Orbán Viktor és a Fidesz ellen tüntettek.

Ha sztrájkolnak a pedagógusok nem a kormánnyal tolnak ki, hanem a gyerekekkel – tette hozzá Lázár János.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika