Connect
To Top

A magyar kormány támogatja, védi az üldözötteket

Az elesetteken segít a kormány és a humanitárius segítségnyújtásra is kiemelt figyelmet fordít

Az elesetteken segít a kormány és a humanitárius segítségnyújtásra is kiemelt figyelmet fordít.

Többi között a figyelemfelhívás és a humanitárius akciók koordinálására hozta létre a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumában a Keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Erről beszélt Balog Zoltán, a minisztérium vezetője az M1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.

A miniszter kiemelte: a világ lakosságának egyharmada keresztény és egyben a legüldözöttebb vallási csoportja. A vallás elleni üldözésekkel összefüggő cselekmények 78 százaléka keresztények ellen irányul: minden öt atrocitásból négyet keresztények ellen követnek el. Frekventált hely például a Közel-Kelet, és ekként említhetők a migránsválsággal érintett területek is. Fontos, hogy legyen egy központ, amely felhívja a figyelmet erre a problémára, hogy "ezt a dolgot komolyan kell venni" – szögezte le.

Balog Zoltán felidézte, hogy a migrációval összefüggésben egyrészt meg akarják védeni Európát, és a kulturális erózió elkerülése érdekében elutasítják a migrációt. Ezzel együtt viszont az elesetteken segít a kormány, a humanitárius segítségnyújtásra is kiemelt figyelmet fordít. A miniszter elmondta: többek között a helyettes államtitkárság feladata lesz a már megkezdett humanitárius munka folytatása, koordinálása. Példaként említette, hogy az iraki Erbílben keresztény gyerekek számára építenek iskolát. Elmondta: a helyettes államtitkárság létrehozása Orbán Viktor kormányfő vatikáni látogatásán merült fel. A helyettes államtitkárság Rétvári Bence felügyelete alá fog tartozni, és Török Tamás vezeti majd, aki évtizedek óta ezzel a területtel foglalkozik, korábban vatikáni munkát is végzett – fejtette ki Balog Zoltán.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika