Connect
To Top

A kormány megőrzi a nyugdíjak reálértékét!

Varga: A nyugdíjemelés a tervezett inflációval megegyező. Ha az infláció a tervezettnél magasabb lesz, akkor kompenzálják a nyugdíjasokat, nem érheti hátrány őket.

A kormány megőrzi a nyugdíjak reálértékét – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Parlamentben mielőtt átadta 2017. évi költségvetési törvényjavaslatot Gulyás Gergelynek az Országgyűlés alelnökének.

Mint mondta, a nyugdíjemelés a tervezett inflációval megegyező. Ha a fogyasztói árak a kormány által prognosztizáltnál kevésbé nőnek jövőre, a nyugdíjak reálértéke nő, ha az infláció a tervezettnél magasabb lesz, akkor kompenzálják a nyugdíjasokat, tehát őket nem érheti hátrány – tette hozzá.

Kiemelte, hogy 2011-2015 között 21,5 százalékkal, az infláció felett 8,8 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, tehát az eddig felhalmozott plusz reálérték-emelkedés „visszapótolta azt a nyugdíjasok számára, amit az előző kormányok elvettek”.

Jelezte azt is, hogy az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése további reálnyugdíj emelést jelent, hiszen a nyugdíjasok fogyasztói kosarában ezek nagy súllyal szerepelnek, az árcsökkenés a nyugdíjasok számára „egy újabb kisebb rezsicsökkenést” jelent.

 

1 Comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika