Connect
To Top

A kormány megőrzi a nyugdíjak reálértékét!

Varga: A nyugdíjemelés a tervezett inflációval megegyező. Ha az infláció a tervezettnél magasabb lesz, akkor kompenzálják a nyugdíjasokat, nem érheti hátrány őket.

A kormány megőrzi a nyugdíjak reálértékét – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Parlamentben mielőtt átadta 2017. évi költségvetési törvényjavaslatot Gulyás Gergelynek az Országgyűlés alelnökének.

Mint mondta, a nyugdíjemelés a tervezett inflációval megegyező. Ha a fogyasztói árak a kormány által prognosztizáltnál kevésbé nőnek jövőre, a nyugdíjak reálértéke nő, ha az infláció a tervezettnél magasabb lesz, akkor kompenzálják a nyugdíjasokat, tehát őket nem érheti hátrány – tette hozzá.

Kiemelte, hogy 2011-2015 között 21,5 százalékkal, az infláció felett 8,8 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, tehát az eddig felhalmozott plusz reálérték-emelkedés “visszapótolta azt a nyugdíjasok számára, amit az előző kormányok elvettek”.

Jelezte azt is, hogy az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése további reálnyugdíj emelést jelent, hiszen a nyugdíjasok fogyasztói kosarában ezek nagy súllyal szerepelnek, az árcsökkenés a nyugdíjasok számára “egy újabb kisebb rezsicsökkenést” jelent.

 

1 Comment

  1. Pánovits Ilona

    2016 máj 18. at 16:34

    A Kormány megőrzi a nyugdíjak reálértékét???!!! Ez remek hír!!! De jobban örülnék ha a tanárok fizetése is ilyen “reálérték” arányban növekedne???!!! Én nem vagyok elégedetlen természetű, de azt sem szeretem ha hülyének néznek!!! A nyugdíjasokból még vagyunk azért jó páran akik nem mostanában mentünk el -mindegy mi okból-???!!! Én pl. 24 éve vagyok leszázalékolt, /33 év munkaviszonyom volt/s ennyi idő alatt sem -habár már megközelítettem ebben az évben- a 100.000.- Ft NYUGDÍJAT!!! MIRŐL IS BESZÉLÜNK AKKOR???!!! A fizetések mások voltak!!! Habár a mostaniak sem ideálisak!!! A minimálbér, -annyi amennyi-azért is az neve AMI-!!! Én például nem engedélyezném -ha a Kormány lennék-, hogy emberek tömkelegét ÍGY, ILYEN ÖSSZEGGEL FIZESSÉK KI -HAVI BÉRKÉNT-!!! EZ SZÉGYEN, S NAGYON MEGALÁZÓ IS!!! AZON KÍVÜL VISSZAÉLÉS A MUNKAVÁLLALÓKKAL SZEMBEN!!! VISSZA KELLENE HOZNI A NOMENKLATÚRÁT, A LÉPCSŐS, FOLYAMATOSAN EMELKEDŐ BÉRRENDSZERT!!! OTT NEM VOLT SENKI, HOGY NEM KAPOTT VOLNA FIZETÉSEMELÉST, HA NEM IS KIEMELKEDŐT, DE A MEGHATÁROZOTT KÖTELEZŐT AZT BIZTOSAN!!! TETSZIK, NEM TETSZIK, DE AZT SOKKAL BIZTOSABBNAK ÉS TISZTESSÉGESEBBNEK TARTOM MÉG MA IS, MINT AMI JELENLEG IS ITT VAN!!! NEM VOLT BIZONYTALANSÁG, MUNKANAP 8 ÓRAI MUNKÁVAL!!! MA MI VAN EHHEZ KÉPEST???!!! ROHANÁS 12 ÓRAI MUNKAIDŐ, MINIMÁLBÉR, -JAJ NEM SZÓLOK SEMMIÉRT, MERT MÁR JÖN A TELEFON, S KEZEMBE IS NYOMJÁK A MUNKAKÖNYVET!!! SAJNOS A MUNKA ÉS A MUNKÁLTATÓK KÖRÜL NINCS REND!!! VISSZAÉLÉS ANNÁL TÖBB -MUNKAKÖNYV???-!!! BEFEJEZÉSKÉNT MÉG EGY GONDOLAT EREJÉIG VISSZATÉRNÉK: NYUGDÍJASOK -ÁRCSÖKKENÉS- “ÚJABB KISEBB REZSICSÖKKENÉST” JELENT!!! RENDBEN!!! ELISMEREM!!! DE EZ A REZSICSÖKKENÉS ÉRINT MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRT IS A NYUGDÍJASOKON KÍVÜL!!! AMI MINKET ÉRINT EGYÉNILEG A 0,9 %-OS NYUGDÍJEMELÉS!!! LE SEM MERNÉM ÍRNI, NEMHOGY ENNYIT ADNI OLYAN EMBEREKNEK AKIK LEDOLGOZTÁK 30-40-45/50/ ÉVÜKET BECSÜLETES MUNKÁVAL!!!!!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika