Connect
To Top

A jelölt

A Soros György által favorizált, liberális Hillary Clinton legyőzője lehet

A Soros György által favorizált, liberális Hillary Clinton legyőzője lehet

Nagy megtiszteltetésnek nevezte Donald Trump, hogy a republikánusok Clevelandben zajló konvencióján hivatalosan is őt választották a párt elnökjelöltjévé.

Kedd esti megválasztása után a New York-i üzletember a konvenció résztvevőihez intézett videoüzenetében úgy fogalmazott, nem egy kampány, hanem egy mozgalom élén áll. "Az elnökválasztási folyamatnak ez a szakasza lezárult… mozgalom lett, de végig kell mennünk" az úton – fogalmazott Trump, aki azonban csak csütörtökön elmondandó beszédében fogadja el hivatalosan is az elnökjelöltséget.

Trump ezúttal nem szabadon beszélt, hanem súgógépről olvasta fel üzenetét. "Ezt a pillanatot soha nem felejtem el" – mondta, s hangsúlyozta, hogy "együtt történelmi eredményt értünk el", mert a republikánus párt történetében soha ilyen sokan nem szavaztak egy jelöltre. 

„Ismét naggyá tesszük Amerikát, novemberben győzni fogunk" – búcsúzott híveitől a republikánusok elnökjelöltje.

Rövid üzenete előtt Michael Mukasey, George W. Bush elnökségének igazságügyi minisztere, utána pedig Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője, Paul Ryan, a képviselőház elnöke, majd Chris Christie, New Jersey kormányzója mondott beszédet. 

A közönséget Paul Ryan és Chris Christie villanyozta fel igazán. A képviselőház elnöke egységre szólította a republikánusokat, de egyúttal figyelmeztetett is: nem elég csak bírálatra építeni a programot. Óvta a republikánusokat – és az amerikaiakat általában – attól, hogy újabb négy évre demokrata párti elnököt válasszanak. Hangsúlyozta: fontos, hogy a republikánusok a kongresszusban győzelmet arassanak. Meggyőződésének adott hangot, miszerint a jövő évi évértékelőt már Donald Trump fogja elmondani.

New Jersey kormányzója, Chris Christie – aki valaha állama főállamügyésze volt – bejelentette, hogy beszédében "perbe fogja" Hillary Clintont. Szinte kizárólag Hillary Clinton politikáját ostorozta, azt fejtegette, hogy a demokraták várható elnökjelöltje egyáltalán nem alkalmas elnöknek. Ennek alátámasztására Clinton vélt külpolitikai tévedéseit hozta fel: egyebek közt Líbia mai helyzetéért a volt külügyminisztert tette felelőssé. Felszólításaira a konvenció résztvevői Clinton nevére mindannyiszor azt kiáltották kórusban, hogy "bűnös", és azt skandálták: "csukják le". 

Chris Christie után lépett a pódiumra Donald Trump második házasságából született lánya, a nemrég diplomázott Tiffany, majd a milliárdos első házasságából született legidősebb fia, ifjabb Donald Trump. 

A 22 éves Tiffany Trump rövid felszólalása az elnökjelölt méltatására összpontosított, az ifjabb Donald Trump azonban kifejezetten politikai beszéddel lepte meg a hallgatóságot. Ifjabb Donald Trump hosszasan kárhoztatta Hillary Clintont, akinek esetleges elnökké választása szerinte olyan kockázat, amelyet az országnak nem szabad vállalnia. 

A konvenció kedd esti utolsó "nagyágyúja" Ben Carson sebészorvos, Trump korábbi vetélytársa volt, aki a politikai korrektséget, a médiát és másokhoz hasonlóan Hillary Clintont ostorozta.


Egy kemény véleménycikk Donald Trump elnökjelöltségéről a blogstaron: Az ember, akitől retteg Soros György és bandája

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Nagyvilág