Connect
To Top

86 éves katolikus pap a muszlim terror újabb áldozata Franciaországban

A késes támadók átvágták a torkát. Egy nő életveszélyesen megsérült. A túszejtő támadókat lelőtték

A késes támadók átvágták a torkát. Egy nő életveszélyesen megsérült. A túszejtő támadókat lelőtték

Agyonlőtte kedden a francia rendőrség azt a két, késsel felfegyverkezett támadót, akik valamivel korábban túszokat ejtettek egy észak-franciaországi kisváros templomában – jelentette híroldalán a BBC brit közszolgálati televízió. A források szerint a támadók a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray településen négy-hat embert – a Le Figaro című francia napilap értesülései szerint egy papot, két apácát és két hívőt – tarthattak fogva. A Le Figaro úgy tudja, egy apácának sikerült elmenekülnie a templomból a támadók elől, ő értesítette a rendőrséget.

A France 3 televízió értesülései szerint több lövést lehetett hallani a helyszínen, ahova a rendőrség és a készenléti szolgálatok munkatársai is felvonultak. A rendőrség szerint az egyik túsz életét vesztette. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter úton van a településre.

A rendőrség egyelőre nem közölt adatokat az elkövetőkről, de a helyszín és a gyilkosság módja muzulmán terroristákra utal. Azt a katolikus templomot, ahol a túszdráma és gyilkosság zajlott, már korábban tervezte megtámadni egy muszlim szélsőséges terrorista, ám erre nem került sor, mert időközben gyilkosságért börtönbe csukták.

További infók:  Sokkoló részletek az újabb muzulmán terrorakcióról

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Nagyvilág