Connect
To Top

Migránsokra lőttek a szlovák-magyar határnál

Négy autóval csempészték a migránsokat. Az egyikre tüzet nyitottak. Egy migráns nőt eltaláltak.

Meglőttek a szlovák vámőrök egy migránst intézkedés közben a szlovák-magyar határ szlovák oldalán lévő Nagymegyer (Velky Meder) közelében hétfőre virradóra.

A szlovák vámőrök hétfő hajnalban gépkocsikat ellenőriztek a Medve (Medvedov)-Vámosszabadi határátkelő közelében fekvő településnél. Nem sokkal éjfél után négy, szorosan egymás után közlekedő személygépkocsit kezdtek követni, majd Nagymegyer közelében úgy döntöttek, ellenőrzés céljából megállítják őket. A gépkocsik vezetői közül hárman megálltak a felszólításra, s kiderült, hogy az autók feltételezhetően illegális bevándorlókat szállítanak. A negyedik autó vezetője nem állt meg, megpróbált elhajtani, úgy, hogy közben majdnem elgázolt három intézkedő vámőrt.

Ezután figyelmeztető lövések leadásával próbálták megállítani, majd miután a gépkocsi vezetője erre nem reagált, az egyik vámos további lövéseket adott le.-A gépkocsit végül néhányszáz méterrel odébb egy rendőrjárőr állította meg.

A gépkocsit több lövés érte, az egyik megsebesítette az autó egyik utasát, akihez mentőt kellett hívni. A sebesült egy 26 éves szíriai nő, hátán érte a lövés. A nőt az incidenst követően a dunaszerdahelyi kórházban operálták meg, eltávolították hátából a lövedéket. A nő állapota a műtét után stabil.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Kárpát-medence