Connect
To Top

Magyar válogatott: új kihívás, új cél

Kedden este tiszta lappal indul a Magyar Válogatott a 2018-as vb-selejtezőn. Nehezebb lesz, mint volt az EB-selejtező!

Kedden este tiszta lappal indul a Magyar Válogatott a 2018-as vb-selejtezőn. Nehezebb lesz, mint volt az EB-selejtező!

Az elmúlt időszakot lezárta a magyar labdarúgó-válogatott, új kihívás, új cél lebeg előtte, mégpedig a világbajnoki selejtezők sikeres megvívása – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a keddi nyitányt megelőző feröeri sajtótájékoztatón.

"Nagyon nehéz meccs vár ránk, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani" – vezette fel a tórshavni találkozót Storck. "Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt" – idézte fel az Eb-selejtezőt. Hozzátette: szerinte a feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket, s míg korábban felívelésekkel próbálkoztak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk. "A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll, és az időjárás is kedvez a kilencven perc futáshoz. Szoros mérkőzésre számítok" – fogalmazott Bernd Storck.

A sajtóeseményen részt vevő Elek Ákos arról beszélt, hogy a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést. "Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot. Két éve rosszabb volt az időjárás itt, hidegebb volt, most kedvezőbbek a körülmények" – vélekedett. "Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát és helyzeteket kell kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést" – jelentette ki a DVTK középpályása.

A Darmstadtban játszó Kleinheisler azzal kezdte, nem tudja, hogy áll majd fel a kezdőcsapat, de ha játéklehetőséget kap, mindent megtesz a győzelemért. "Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények" – tette hozzá.

A Feröer-szigetek – Magyarország mérkőzést kedden közép-európai idő szerint 20.45-től rendezik.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Sport