Connect
To Top

Csányi az UEFA után a FIFA vezetésébe is be akar kerülni

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy pályázik a nemzetközi szövetség, a FIFA tanácsában megüresedő négy hely egyikére

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy pályázik a nemzetközi szövetség, a FIFA tanácsában megüresedő négy hely egyikére.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a magyar sportvezető a közép-kelet-európai térség immár hagyományosnak mondható szövetségi egyeztetésén közölte szándékát a megjelentekkel. Az alapító Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Ausztria, Liechtenstein és Svájc, illetve társult együttműködőként Németország küldöttsége volt jelen Varsóban a szerdai találkozón.

A FIFA a 2016-os elnökválasztási konferenciáján a reformprogramja részeként jelentette be, hogy megszűnik a végrehajtó bizottság, amelynek helyét a korlátozott döntéshozó jogkörrel rendelkező FIFA-tanács veszi át. A 37 főből álló új testület napi rendszerességgel segíti majd az általános titkárság munkáját, és egyeztet azzal a szintén új – kormányzóbizottság névre hallgató – testülettel, amelynek legtöbb tagja nem a labdarúgás világából kerül ki. A FIFA-tanács a felelőse a FIFA teljes stratégiai vezetésének, míg az úgynevezett általános titkárság felügyeli a működési és üzleti tevékenységeket, amelyek a stratégia hatékony végrehajtásához szükségesek.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Sport