Connect
To Top

Politikai csődben a Jobbik

Vona vérengzést rendez. Bűnbakokat keres, nehogy kiderüljön, hogy valójában ő maga bukott meg. 2018-ig húzhatja ezzel a taktikával

A Vona Gábor vezette Jobbik a 2014-es parlamenti választás óta nem vált kormányváltó erővé – állapítja meg elemzésében a Nézőpont Intézet.

A párt hosszú ideje nem képes egyetlen társadalmi ügyet sem tartósan napirenden tartani, és támogatottsága is csupán a 2014-es szinten hullámzik – írják. Ebben a helyzetben a párton belüli törésvonalak felerősödtek, egyre több jobbikos kérdőjelezi meg nyilvánosan a “néppártosodás” stratégiájának eredményességét – teszik hozzá.

A kutatás szerint “a pártelnök előremenekült és ahelyett, hogy a tisztújító kongresszuson saját politikájának sikertelensége miatt kellene magyarázkodnia, bűnbakokat jelölt meg a leváltandó alelnökök személyében, elterelve ezzel a figyelmet politikai kudarcairól”.

Egyre nagyobb kérdés ugyanakkor, hogy a párttagság meddig bízik Vona Gáborban, aki mostani ígéreteihez hasonlóan már 2014 április 6-a előtt is kormányzásra készült, ugyanakkor a 2010-es mandátumarányhoz képest is kevesebb jobbikos jutott be végül a parlamentbe – állapítják meg. “Egy hasonló kudarcnak 2018-ban már egyértelműen Vona Gábor lehet az egyedüli személyi felelőse” a Jobbikon belül, miután a pártszabályok módosításával végleg kiszorítja az elnökségből belső ellenzékét – tartalmazza a Nézőpont elemzése.

 

2 Comments

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika