Connect
To Top

Nem csökken, hanem nő a zöldfelület a Városligetben!

Politikai hisztériakeltés kontra tények

Politikai hisztériakeltés kontra tények


Zöld helyére sehol sem építenek épületet – mondta a Városliget Zrt. műszaki igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Sághi Attila hozzátette: miután a Dózsa György út melletti aszfaltsávot megszüntetik, 60-65 százalékra nő majd a zöldfelület nagysága. Kitért arra is, hogy a fakivágások a teljes állomány 1-2 százalékát érintették volna, példaként elmondta: a Magyar Zene Házánál, ahol öt fa kivágását tervezték, az a döntés született, hogy csak átültetik azokat. Kiemelte továbbá, hogy a Hungexpo területének rendbetételével hétezer négyzetméterrel nőhet a látogatható parkterület.

városliget3

Sághi Attila a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, egy pillanatig sem volt olyan program, hogy "beépítik a Városligetet", Aki megismerte a programot, most már támogatja – jegyezte meg. Kiemelte továbbá, hogy a projekt célja egy szabadidő eltöltésére, kulturális, sportolási lehetőségekre alkalmas közpark létrehozása.

2 Comments

 1. Kollonai József

  2016 Júl 19. at 05:07

  Szóval nem értem—miért nem a Népligetben építik fel mindazt amit a Városligetben ?????

  Hely van bőven sőt még több!  

  Végre egy olyan zöld terület is visszakapná értékét – melyet be kell ismerni minden egyes kormány rettenetesen elhanyagolt ! Pedig igen csak szép területet vonnak el a várostól !

 2. marskijankó

  2016 Júl 20. at 11:45

  Egy korrekt címadás így hangzana: "Sághi Attila szerint nem csökken, hanem nő a zöldfelület".

  Ha egy reklámban azt mondják, hogy ez a mosópor minden szennyeződést eltávolít, akkor az már tény? Frászt! Akkor lesz tény, ha kipróbáljuk, és tényleg eltávolít.

  Sághi Attila és a Liget Zrt. nem egy közhasznú információs szolgálat, hanem ők is a saját termékeiket reklámozzák. Persze, hogy azt fogják mondani, hogy nő a zöldfelület és minden szuper lesz. Úgy kell kezelni, mint egy reklámszöveget.

   

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Belpolitika