Connect
To Top

A remény még él!

De ha kiesünk, emelt fővel távozunk! 

Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint a magyar jégkorong-válogatott minden tőle telhetőt megtett az oroszországi világbajnokságon, de – amint emlékeztetett rá – csak a mai fehérorosz-francia mérkőzésen dől el, hogy ez elég-e a bennmaradáshoz.

“Mindenki érzi, és a külföldi szakvezetők is elmondták, hogy a magyar csapat sokat fejlődött az elmúlt időszakban, mérkőzésről mérkőzésre bizonyította, hogy nem véletlenül szerepelt a világbajnokságon. Hogy sikerül-e a bennmaradás? Majd az égiek eldöntik” – mondta az MTI-nek Chernomaz.

Szerinte már a torna első felében nagyon jó harmadokat produkált a csapata, 40-50 percen át képes volt tartani a lépést a legjobbakkal – Kanadával vagy Finnországgal – is, ám a franciák elleni mérkőzésen a kelleténél több hiba csúszott a játékba.

“A sorsfordító a fehéroroszok elleni ütközet volt. Ott ráéreztünk, mire van szükség. Hogyan tudunk a komoly védekezésből átfordulni támadásokba, és végre elegendő gólt lőttünk. A németekkel szemben hasonló volt a játék, ám ott a végén összeroppantunk a nyomás alatt. Ha kiesünk, emelt fővel távozunk, ha viszont bennmaradunk, boldogok leszünk” – fogalmazott a kanadai szakvezető, akinek a vb-vel lejárt a megbízatása.

Az esetleges hosszabbításról még nem tárgyalt a magyar szövetség vezetőivel a tréner.

A magyar csapat akkor marad benn a világ 16 legjobb csapatát tömörítő elitben, ha a fehéroroszok nem szereznek pontot a franciák ellen, azaz alapjátékidőben kikapnak. Fehérorosz győzelem vagy hosszabbításos vereség esetén a magyarok jövőre a divízió I/A-ban szerepelnek Ausztria, Kazahsztán, a Koreai Köztársaság, Lengyelország és Ukrajna társaságában.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

More in Sport