Kövess !
Fel

Sunnyogó és tisztességtelen, aki a bojkott mellett kampányol

A haza védelme az nem pártkérdés, hanem minden magyar ember számára fontos

„Úgy gondoljuk, hogy a haza védelme az nem pártkérdés, hanem minden magyar ember számára fontos kérdés, és ezért mindenkitől azt kérjük, hogy menjen el, és mondja el a véleményét ebben a mindannyiunk számára fontos kérdésben.”

„A kormány áttekintette a népszavazással kapcsolatos helyzetet, tekintettel arra, hogy a népszavazás kezdeményezője maga a kormány. Örömmel üdvözöljük, hogy egyre többen foglalnak állást a népszavazás célját és kimenetelét illetően. Mi nemzeti ügynek tekintjük a népszavazást, és nem pártügynek tekintjük a népszavazást” – mondta Lázár János a Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte: „úgy gondoljuk, hogy a haza védelme az nem pártkérdés, hanem minden magyar ember számára fontos kérdés, és ezért mindenkitől azt kérjük, hogy menjen el, és mondja el a véleményét ebben a mindannyiunk számára fontos kérdésben.”

Lázár János ismertette: „pontosan látszik az, hogy legalább nyolc kérdésben az Európai Bizottság döntött, és Magyarországgal szembeni döntéseket hozott. Eldöntött kérdés az Európai Bizottságban, hogy az Európai Bizottság kötelező betelepítést akar. Ha a magyar választópolgárok nem segítenek a kormánynak, akkor a magyar kormánynak nincs elég ereje egyedül ennek az Európai Bizottsági döntésnek a kivédésére vagy a megváltoztatására. Tehát ahhoz, hogy az Európai Bizottság döntése megváltozzon, erőre van szükség, az erő pedig kizárólag egy demokratikus országban a választópolgároktól származhat. Tehát a fölhatalmazás a változásra, és a változáshoz szükséges erő, az a népszavazáson adódhat meg, vagy adatik meg a kormány számára és a kormány kezébe. Ezért kérjük a választásokon, illetve hát a népszavazáson való részvételt.”

„Én tiszteletben tartom a kormány nézőpontjával vagy álláspontjával szembeni véleményeket” – mondta a miniszter, majd hozzátette: „egy jó és értelmes vitának mindenféleképpen helye van.”

Az egyes ellenzéki pártok által meghirdetett bojkottról is elmondta álláspontját: „azt nem tekintjük továbbra sem demokratikus álláspontnak, hogyha valaki amellett kampányol, hogy a választópolgár-társaim maradjanak otthon. Egy demokratikus jogállamban a közvetlen választói véleménynyilvánításra ritkán kerül sor, ritkán van arra lehetőség, hogy a kormány, a törvényhozás, vagy a helyi képviselő-testület visszaadja a választópolgároknak a jogot, hogy egy kérdésben ők maguk, egyedül, közvetlenül döntsenek. Közvetetten dőlnek el a dolgok az országban két választás között, ez egy ritka lehetőség, ezzel mindenféleképpen élni kell és egy demokratikus gondolkodású politikus soha nem szólíthat föl arra, hogy valaki egy ilyen demokratikus véleménynyilvánítási lehetőségtől tartsa magát távol. Egy demokratikus politikus kiáll és elmondja a saját meggyőződését.”

Lázár János kemény szavakkal ostorozta a bojkottot hirdetőket: „aki a távolmaradás mellett kampányol, aki a bojkott mellett kampányol, az gyáva politikus, mert nem meri elmondani őszintén, hogy mit gondol ebben a kérdésben és a bojkott mögé bújik, ahelyett, hogy elmondaná, hogy mi az álláspontja. Tehát én magam, ha politikusnak nevezhetem magamat parlamenti képviselőként, azt gondolom, hogy gyáva az a politikus, aki bojkottra szólít föl, ahelyett, hogy elmondaná, hogy ő ebben a kérdésben mit gondol. Sokkal inkább tisztelni tudom azoknak az álláspontját, akiknek az a véleménye, hogy Magyarországra illegális bevándorlókat kell betelepíteni. Ezzel nem értek egyet és mindent el fogunk követni ennek a megakadályozására, de ez egy tisztességesebb álláspont, mint sunnyogni és a bojkott mellett kampányt folytatni, vagy erre mozgósítani és pénzt áldozni.”

A kampányról szólva elmondta: „természetesen a kormány fog egy tájékoztató kampányt folytatni szeptemberben is. Természetesen a kormány tagjai is választópolgárokat megkeresnek, elmondják majd a véleményüket, mint ahogy a miniszterelnök is kiveszi majd ebből a tájékoztató munkából a részét és október 2-án pedig abban reménykedünk és az a reményünk, hogy a választópolgárok segítenek a kormánynak és fölhatalmazást és erőt biztosítanak ahhoz a küzdelemhez, amit az Európai Bizottsággal szemben kell megvívnunk novemberben és decemberben.”

3 Comments

 1. Miklóska Lajos

  2016 Sze 01. nál nél 21:18

  Komoly érvelés,komolyan is kell venni,hecsak pár évtizedre tekintünk előre a muszlimok szaporulata leigázza a nyugati országokat, náluk a férfi dirigál mindenben a nők szülnek doszt, nálunk meg van az abortusz meg egyenjogúak a nők amivel egyet kell értsünk,a nem szavazattal az egész nemzetet erőssebbé tesszük, mert ellen kell álljunk a Soros féléknek!

  • Attila75

   2016 Sze 02. nál nél 08:42

   Tökéletesen egyetértek.

   Igen erről van szó. A lényeg, hogy a migrációt végleg meg kell állítani. Ne jöhessen több az országba. Akik meg itt vannak, azok távozzanak az országból. Egytől egyig. Akiknek pedig a migránsok fontosabbak, mint a Magyarok, azok ellen is fel kell lépni mégpedig a leg határozottabb módszerekkel. Vagy leállnak, vagy távozzanak az országból. Ennyi.

 2. Attila75

  2016 Sze 02. nál nél 08:40

  Tisztelt Magyarország kormánya.

  Én már az elején is megértettem, mire kell szavaznunk. Pedig hát betegségem végett értelmi fogyatékos vagyok. Nehezen értek meg dolgokat. Ezt be is látom. E dologban viszot az a véleményem, hogy itt nem egyszerűen a jövőnk, de szerint a LÉT A TÉT. Magyarul mondva, magyarország megmaradása a tét a szavazáson! Ha megtennénk, amit ez a hülye eu, és a migránsok akarnak, Magyarországnak 1-2 vége lenne! Nem hagyhatjuk tehát, hogy megtörténjen! Én a magam részéről biztosítom a kormányt, és mindenkit arra ösztönzök, menjünk el szavazni, és utasítsuk el az eu akaratát, a migráns kvótát. Ne hagyjuk, hogy megtörténjen ez a SÁTÁNI viselkedés. Mert hazánkat Istentől kaptuk. Senkinek nincs joga elvenni tőlünk. Meg kell tehát védjük hazánkat, bármilyen eszközzel. A szavazás pedig kötelező lesz az eu-nak, és persze hazánknak is. Egyetlen migráns sem jöhet be. Akik meg ittvannak, el kell menjenek! Akik pedig Magyarország helyett a pártolja, azok mellett áll ki a Magyarok helyett, arra jogosan mondják akik aztmondják, hogy hazaáruló. Ez a viselkedés ugyanis kimeríti annak fogalmát. Tehát azokkal szembe is meg kell tenni lépéseket. Ezt kell kiváltsa.

Kommentáld

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

további Belpolitika